Generator de ozon Korona A 10

CONFIRMARE DUPĂ PLASARE COMANDĂ Generator de ozon Korona A 10
Vizualizari: 1456 Cod produs: A 10
Disponibilitate: CONFIRMARE DUPĂ PLASARE COMANDĂ
2.999,00 Lei Fără TVA: 2.520,17 Lei
Cant: Adaugă în Coş

Generatoarele de ozon Korona A 10 sunt purificatoare inovatoare, portabile, programabile, care utilizează ozonul pentru dezinfecţia şi decontaminarea apei şi a aerului din încăperi. Proiectarea şi producţia acestor generatoare se realizează exclusiv în Europa, beneficiind de un standard de calitate foarte înalt şi utilizând componente fabricate în Europa.

 

Ozonul (O3) un gaz instabil şi înalt reactiv derivat din oxigen, care se formează atunci când moleculele de oxigen (O2) sunt rupte în urma expunerii la raze ultraviolete sau descărcări electrice.

Ozonul este un oxidant extrem de puternic, având o putere de oxidare de aproximativ 3000 de ori mai mare decât a clorului. Folosirea lui este mai puţin periculoasă decât a oxidanţilor convenţionali şi nu dă naştere la produse poluante în urma utilizării. Datorită instabilităţii, moleculelor sale şi faptului că se descompune rapid în oxigen, ozonul nu poate fi depozitat sau transportat, ci trebuie creat la faţa locului cu ajutorul generatoarelor de ozon.

În apă sau aer, ozonul este capabil să oxideze majoritatea compușilor organici şi anorganici, transformându-i în compuşi inerţi. Majoritatea poluanţilor de mediu ce se găsesc în apă sunt neutralizaţi prin tratarea cu ozon. De exemplu tratarea cu ozon elimină metalele grele din apă, inclusiv compuşii complecşi organo-metalici prin oxidarea sărurilor metalice şi transformarea lor în oxizi insolubili cu toxicitate redusă, care vor precipita şi pot fi uşor înlăturaţi prin filtrare convenţională.

Ozonul este şi un germicid extrem de puternic, având o arie largă de acţiune ce duce la eradicarea activităţii microbiologice. Fumigarea cu ozon este o modalitate eficace de eliminare a agenţilor patogeni ai plantelor şi animalelor, cu rezultate excepţionale în purificarea apei, băuturilor, acvacultură, acvaristică, horticultură şi depozitarea alimentelor. Acest tratament a demonstrat extinderea perioadei de păstrare pentru legume şi fructe, prin eliminarea bacteriilor de pe suprafaţa acestora, ce produc alterarea.

 

De asemenea fumigarea cu ozon elimină pericolul asociat cu manipularea şi aplicarea clorului sau a altor soluţii pentru albirea rufelor şi dezinfectare, mai ales atunci când acestea sun folosite în spaţii neventilate, ozonul având proprietatea de a se descompune rapid, nu se acumulează şi nu lasă reziduuri toxice care poluează aerul.

Ozonul este un dezodorizant foarte eficient, având capacitatea unică de a elimina mirosurile neplăcute ce afectează calitatea aerului din spaţiile interioare cum ar fi fumul de ţigară, substanţele organice volatile şi mirosurile provenite de la gătit. Fumigarea cu ozon înlătură mirosurile persistente de vopsele, după renovarea locuinţelor, distruge mucegaiurile şi fungii din beciuri, subsoluri etc. Constituind un tratament eficace pentru dezodorizarea şi sterilizarea frigiderelor, răcitoarelor şi camerelor frigorifice.

Ozonul poate fi îndepărtat din aer şi apă cu ajutorul filtrelor cu cărbune, acesta fiind descompus imediat în oxigen la contactul cu granulele de carbon activ. Rapidă dezactivare a ozonului este proprietatea de bază ce permite aplicarea lui în ecosisteme artificiale cum ar fi acvacultură, unde acesta distruge agenţii patogeni şi îmbunătăţeşte calitatea apei.

Deoarece ozonul este toxic pentru peşti, apa este tratată într-un vas separat, conectat la acvariu printr-o pompă de recirculare (sau peştii pot fi scoşi din acvariu şi reintroduşi după 15 minute de la aplicarea tratamentului), în acest mod peştii nefiind direct expuşi acţiunii ozonului.

Ozonarea apei potabile, care datorită învechirii instalaţiilor are o calitate deficitară, aduce beneficii certe, tratamentul transformând apa contaminată în apă proaspătă, inodoră şi incoloră. Ozonarea periodică a rezervoarelor de depozitare a apei potabile sau a apei de ploaie reciclată inhibă dezvoltarea microorganismelor anaerobe ce se dezvoltă în mod obişnuit în interiorul acestora. Ozonarea este de asemenea un tratament eficace pentru apă contaminată cu săruri solubile de fier şi magneziu, transformând aceste săruri în precipitate solide, uşor de eliminat prin filtrare.

Ozonarea poate fi aplicată apei folosite pentru baie şi apei din piscine, fiind un tratament alternativ pentru evitarea contactului direct cu compuşii secundari rezultaţi în urma procesului de clorinare. Spre deosebire de oxidanţii convenţionali cum sunt clorurile, ozonul nu generează compuşi secundari periculoşi ce pot contamina utilizatorii piscinei şi mediul.

Într-o lume din ce în ce mai conştientă de pericolele poluării mediului, ozonul este de departe cel mai eficient şi ecologic oxidant, destinat tratării şi descompunerii contaminanţilor organici şi anorganici.

Ozonatorul generează o cantitate suficientă de ozon, fiind recomandat pentru o largă varietate de aplicaţii.

Aplicații ale generatorului de ozon Korona A10

Dezinfecție, purificare, dezodorizare, îndepărtarea acarienilor în volume de până la 100 m³ (40m², înălțime ± 2,5 m), cabinete medicale, clinici medicale, spitale, cabinete veterinare, cabinete medicină alternativă, cabinete stomatologice, laboratoare medicale sau industriale, camere de hotel, camere de așteptare, grupuri sanitare, incinte publice, saloane de înfrumuseţare, autovehicule, depozite frigorifice, depozite industriale, depozite alimentare, etc.

Generatorul de ozon special conceput ozonării autoturismelor prin geamul întredeschis al autovehiculului (garaje auto, spălătorii auto, service auto, reprezentanţe auto, etc. - Ozonizarea durează în medie 20 de minute) si beneficiaza de alimentare electrica duala, de la sursa de curent alternativ de 220V sau de la sursa de curent continuu de la priza de 12V a brichetei autoturismului. Este foarte usor de utilizat si beneficiaza de un raport calitate - pret excelent.

Ozonizarea se poate efectua şi la frigidere, congelatoare, dulapuri, spaţii de depozitare industriale sau alimentare.

Generatorul de ozon este accesibil din exterior şi poate fi reglat cu ajutorul butonului de la temporizator care funcționează în perioade de la 1 minut până la 120 de minute.

Ozonizatorul nu conține gadgeturi electronice inutile care pot provoca defecțiuni.

Specificaţii tehnice:


- Tensiune de alimentare: 230 VAC/50 Hz sau 12 VDC priza bricheta auto (cablu inclus)
- Consum de energie: 60 W
- Siguranță: 1 A, 10 A
- Controlere: diodă de alimentare, diodă de lucru (ozonare), timer, siguranță
- Producerea gazului: din aer
- Metoda de producere a ozonului - descărcări coronariene silențioase, tehnologie inovativă brevetată şi patentată (lampă din oțel cu sticlă acoperită cu aliaj de platină-iridiu se face în laboratorul de cercetare a producătorului). O tehnologie originală inovatoare, bazată pe convertoare de curent înalt, alimentate cu 230 VAC (nu este o tehnologie defectuoasă care utilizează furnizori indirecți de 12 VDC).
- Răcire (distribuție de ozon) - ventilator din metal, necorosiv la rulmenți (ventilatoarele de proastă calitate din material plastic sunt afectate în timp de ozon)
- Dimensiuni - 250/250/120 mm
- Greutate - 2,3 kg
- Carcasă - oțel galvanizat, de două ori acoperit cu pulbere in camp electrostatic
- Garanție - 4 ani
- Eficiență - 10,0 g/h (20 000 mg/oră)
- Durată de viaţă - nelimitată
- Timp de funcționare continuu - nelimitat

- Nu necesită înlocuirea de consumabile periodic
- Certificat - CE

Produs în Europa la standarde ridicate!

 

 

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: