Dezinfectia mainilor

O igiena buna si regulata a mainilor este esentiala atunci cand vine vorba de a ne proteja de infectii. In sectorul medical profesional, dezinfectarea mainilor a fost o componenta importanta zi de zi de zeci de ani. In ultima perioada, de la inceputul pandemiei mondiale COVID-19, dezinfectantul pentru maini a devenit indispensabil in aproape fiecare gospodarie privata.

Care este diferenta dintre spalarea mainilor si dezinfectarea mainilor?

Spalarea mainilor cu apa si sapun lichid normal clateste murdaria si germenii. Dezinfectarea mainilor - aplicata mainilor curate - ucide agentii patogeni.

Exista vreo diferenta intre dezinfectantii pentru maini?

Dezinfectantii pentru maini difera uneori semnificativ intre ei in compozitia lor. Dezinfectantii pentru maini de inalta calitate au o eficacitate mai larga, o compatibilitate a pielii bine documentata si un timp de eficienta rapida pentru dezinfectarea igienica a mainilor (30 de secunde). Produsele pentru dezinfectarea igienica a mainilor trebuie testate conform EN 1500.

Cum imi dezinfectez corect mainile? Pot sa fac ceva gresit?

Dezinfectantii sunt produse chimice care fac obiectul multor reglementari. Este important sa cititi cu atentie instructiunile de pe etichete si sa le urmati cu exactitate.

Pentru dezinfectarea reusita a mainilor cu dezinfectanti pentru maini schülke, va puteti aminti practic urmatoarele:

  • Aplicati cel putin 3 ml de dezinfectant pentru maini pe mainile curate si uscate.
  • Frecați produsul pe maini timp de 30 de secunde
  • Asigurati-va ca mainile raman ude pe toata durata contactului. Daca este necesar, aplicati mai mult dezinfectant pe maini.

Bine de stiut: Informațiile privind eficacitatea trebuie să figureze pe eticheta produsului. Afirmatia de a elimina 99% din toti germenii nu este foarte semnificativa, deoarece nu este mentionata in mod specific nicio grupa de germeni (bacterii, ciuperci, virusi inveliti sau neinveliți). Dezinfectantii pentru maini cu eficacitate impotriva virusilor corona, cum ar fi SARS-CoV-2, de exemplu, au cel putin pretentia de a fi limitat virucid / eficient impotriva virusurilor invelite.

Sursa: www.schuelke.com

Desderman Care 500 ml
23,80 lei
cu TVA
Indisponibil temporar
Desderman Care 500 ml Dezinfectant pe baza de alcool pentru dezinfectia igienica si chirurgicala a mainilor, gata de utilizare, cu ingrediente pentru ingrijire dexpantenol si vitamina E
Desderman Care 1 L
40,09 lei
cu TVA
Indisponibil temporar
Desderman Care 1 L Dezinfectant pe baza de alcool pentru dezinfectia igienica si chirurgicala a mainilor, gata de utilizare, cu ingrediente pentru ingrijire dexpantenol si vitamina E