Octenisept gel pentru rani 20 ml

Octenisept gel pentru rani 20 ml

32,57 lei
cu TVA Livrare in 1-2 zile
 In stoc

Descriere

Octenidina nu se absoarbe prin tegumente sau răni, si are o actiune indelungata si persistenta, pina la 24 ore la locul aplicarii, pastrindu-si eficienta in acest interval.

E un produs adecvat tuturor virstelor, utilizabil din primele zile de viata la copii, pina la o virsta inaintata. Se poate utiliza fara restrictii inclusiv la femeile insarcinate sau care alapteaza.

CAND SE UTILIZEAZA?

 Octenisept gel pentru rani se poate utiliza pentru aplicarea pe suprafetele tegumentelor in urmatoarele cazuri:

- leziuni superficiale de orice tip cu risc de infectare 

- zgiriieturi severe

- leziuni provocate prin taiere

- plagi chirurgicale de orice tip, inclusiv cezariana escare de decubit

- contuzii, arsuri usoare (ex. arsuri solare)

- rani septice si aseptice, acute

- infectii dermice de tip micotic, bacterian sau viral ( impetigo, intertrigo, micoze , ciuperca piciorului, zona zoster, eczeme ) — adjuvant in tratament

- ulcere trofice — pentru prevenirea infectarii

- dupa tatuaje, piercinguri pentru protectia tegumentului agresat, favorizarea vindecarii si epitelizarii

- fisuri, crapaturi ale tegumentelor 

- dermatoze suprainfectate

- dermatite

CUM ACTIONEAZA?

Pentru vindecarea optima a ranilor este necesara umiditate suficienta. Pe parcursul vindecarii celulele pielii se divid si se deplaseaza . Pentru ca aceste procese sa se produca in conditii optime este necesara umiditatea vecinatatii suprafetei ranii. Totodata ranile trebuie protejate impotriva infectiilor.

Produsul Octenisept  gel pentru rani, prin compozitia lui mentine umiditatea optima si formeaza un strat protector impotriva microbilor care impiedica patrunderea acestora deoarece sunt inactivati de octenidina continuta in gel. Octenisept gel pentru rani ofera protectie impotriva suprainfectarii ranilor si aparitiei inflamatiilor. Prin aceasta ajuta si grabeste vindecarea ranilor.

La aplicare, Octenisept gel pentru rani nu produce senzatia de arsura.

CUM SE UTILIZEAZA?

Imediat dupa producerea ranii se dezinfecteaza suprafata (de ex. cu Octenisept solutie antiseptica) - Se va evita utilizarea pentru dezinfectia tegumentului a unor antiseptice pe baza de iod sau clor anterior aplicarii Octenisept gel pentru rani - se pot produce coloratii ale tegumentelor. Se aplica pe rana un strat subtire de Octenisept gel pentru rani. La nevoie se poate aplica si pansament sau plasture.

Pana la vindecare se aplica Octenisept  gel pentru rani de 1-2 ori pe zi.

- Ce masuri de precautie se iau in timpul folosirii Octenisept gel pentru rani ? Deoarece efectele alergice nu se pot exclude niciodata,a nu se folosi produsul la persoane care prezintă sensibilitate crescută la componentele produsului.

Octenisept gel pentru rani nu se va folosi impreuna cu alte sapunuri pentru curatarea ranilor, balsamuri, uleiuri sau enzime,nici cu antiseptice pe baza de iod sau clor.

 - Ce efecte secundare pot aparea ?

Pana in prezent nu au fost semnalate efecte secundare.

Fisa tehnica

8444.00
0.04 kg
23 Produse

2 alte produse in aceeasi categorie: